• Novosti online

  Телефон као водич кроз музеј

  Барселона је сваког фебруара омиљено место за љубитеље мобилних телефона, паметних сатова и сличних справица. Од недеље до четвртка 2.200 штандова на Светском конгресу мобилних уређаја обишло је скоро 100.000 посетилаца. Међу њима је и новинарска екипа портала „Дигитални трендови” која је направила избор „најбоље од најбољег”, у неколико категорија.

  Звезда конгреса

  Јужнокорејски „Ел-Џи” објавио је нови концепт модуларног телефона. Модел „Г5”, у продаји од лета, корисник може да расклопи и допуни компонентама које га претварају у фотоапарат са класичним дугмићима или у аудио уређај савршеног звука. Ово је ренесанса на тржишту мобилних телефона и добар правац у ком би технологија могла да се развија у будућности.

  Најбољи телефон

  „Самсунг” је у Барселони представио два телефона из серије „галакси” – „С7“ и „С7 еџ“. Овај други, са већим екраном дијагонале 5,5 инча освојио је титулу победника у овој категорији. Новинари који су га тестирали кажу да су избегнуте све грешке претходног модела. Трајање батерије је продужено, отпоран је на воду и прашину, „удобан“ за држање. Камера прави одличне фотографије и под скромним осветљењем, а заобљене ивице и сребрнкаста маска чине га једним од најлепших по дизајну.

  Навигација кроз затворени простор

  „Гугл“ је развио технологију „Танго“, која користи напредни рачунарски „вид“ и праћење покрета, како би створио 3Д искуство на екрану и корисницима омогућио да истраже физичко окружење у затвореном простору помоћу телефона. „Леново“ је за лето најавио први телефон који ће да подржи „Танго“, а у једном музеју у Барселони приказано је како може да се користи у затвореном простору, уједно проглашена за „најбољу савремену технологију“.

  За разлику од џи-пи-ес технологије, „Танго“ праћење покрета ради унутра, омогућујући корисницима да се прецизно оријентишу у шопинг центру, или да чак нађу одређени артикал у продавници у ситуацији где су те информације доступне. Када се повеже са апликацијом која је водич кроз више од 1.500 светских музеја, на телефону се појављује тачкасти путоказ који води до сваког експоната. Осим тога, када се стигне до неке слике, уређај може да увећа ситан детаљ који се слабо види.

  Друга примена „Танго” система је проналажење пријатеља у физичком простору преко апликације „Глимпс“. На пример, ако се у неком великом клубу одвојите од групе, лако можете да видите где су остали, под условом да имају налог на овој апликацији.

  Кућни биоскоп за једно

  Личи на обичне слушалице, али када се спусти на очи, кроз стаклене прозорчиће може да се гледа филм. На пола пута између слушалица и наочара за виртуелну реалност, „Глиф“ је мултимедијални уређај компаније „Авегант”. На њему може да се ужива у разним садржајима од слушања музике, преко играња мобилних игара до гледања филма, серије. Традиционални екран замењен је са два милиона сићушних огледала. С пуном батеријом може да се користи четири сата.

  Виртуелни обрачун с дроновима

  Сетови за виртуелну реалности били су у средишту пажње на конгресу, а „Дигитални трендови” признање су доделили производу компаније „ХТЦ”. С најновијом верзијом наочара „Вив“ корисник не мора да седи. С контролерима у рукама може да корача кроз измишљене светове и да се обрачунава са виртуелним противницима. Испробавајући једну од верзија, новинари су ласерским пушкама пуцали у дронове који су их нападали са свих страна.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com