Novosti online

Терзићева за петама Јевтићевој

У недељу на 49. белом кросу, који ће се као и прошле године трчати по блату а не по снегу, Амела Терзић, атлетичарка Новог Пазара има прилику да се на корак приближи најуспешнијој учесници ове традиционалне манифестације Оливери Јевтић (Младост).

Не би требало сумњати да ће Терзићева победити и осми пут, а седми у тркама сениорки пошто је једном тријумфовала у конкуренцији јуниорки. Конкуренција на Белом кросу, који ће се као и увек одржати у Кошутњаку (старт и циљ на стадиону Републичког завода за спорт и медицину спорта), за њу није превише изазовна. Јевтићева, која је седам пута победила у сениорској и два пута у јуниорској конкуренцији, налази се на припремама у Кенији, а Соња Столић је одустала због жеље да се посвети испуњењу олимпијске норме на 5.000 м.

Терзићева је тај „посао” обавила прошлог лета испунивши олимпијске норме на 800 и 1.500 метара, а у Београд доћи ће заједно с осталим члановима АК Нови Пазар са припрема у Улцињу. Дакле – максимално спремна.

На конференцији за медије, која је одржана у Скупштини Београда Радислав Николић, председник Организационог одбора кроса најавио је да ће и прошлогодишњи победник у трци сениора на 6.000 м мађар Ласло Грегор бранити прво место, али његов успех је мање изгледан и зависиће умногоме од форме наших тркача, као и од тога да ли ће бити још гостију из иностранства.

Делегат трке, пошто Бели крос има статус „пермит” европске атлетске организације (ЕА), биће Британац Јан Стјуарт, а идејни творац ове приредбе и директор такмичења Брана Радовић истакао је да је уз скромне новчане награде за најуспешније сениоре и сениорке припремљено 130 пакета за најуспешније у седам трка и много више категорија – од пионира до учесника Трке задовољства.

У недељу „Бели крос” почеће у 10,30 часова свечаним отварањем. У 10,40 стартоваће војници и полицајци (1.000 м), у 10,50 пионирке (2001-2006), у 11 ч јуниори (4.000 м), у 11,30 пионири (2001-2006), у 11,40 јуниорке и сениорке (3.000 м), у 12 ч сениори (6.000 м), а у 12,30 ч почеће Трка задовољства на 1.000 м.

И да подсетимо још једном Бели крос неће бити бео, а Недељко Тодоровић, метеоролог и дугогодишњи маратонац, најавио је да ће киша која ће падати данас и сутра највероватније стати у недељу пре првог пуцња стартера. Најавио је температуру од 10 до 15 степени и – блато. Гледаоци нека понесу каљаче.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh