Novosti online

Тешко надокнадиво вођство Шпаније

Краљево – Женска тениска репрезентација Србије изгубила је јуче оба меча у првом сусрету Б групе Фед купа па данас имају тежак и готово недостижан задатак да добију сва три како би се приближиле светској А групи. У првом сусрету, уместо жребом одабране и најављене Бојане Јовановски на терен је, против најбоље шпанске тенисерке Гарбине Мугурузе, изашла млада Ивана Јоровић.

Није разочарала иако је изгубила. Показала је свој таленат и борбеност, али то није било довољно за победу против пете тенисерке на светској АТП листи. Мугуруза је брзо стигла до 4:0 и првом сету, али је уз неколико грешака, посебно приликом сервиса, дозволила Јоровићевој да јој се приближи и чак има прилику да изједначи. У тим моментима, при поравнатом резултату у осмом гему два пута је анулирала предност Шпањолке али је Мугуриза ипак повела са 5:3 и после је све било у њени корист. У другом сету, поред помањкања искуства Ивани Јоровић је понестало и снаге па је њена противница славила убедљиву победу.

– Меч је био добар, дала сам све од себе. Јесте да сам у почетку имала трему и нервозу, али је то касније настало. Но, она је играла добро, можда сам могла да се трудим да будем дуже у поену и да се боље браним од тих њених нападачких лоптица, али шта се ту сада може, све наде полажемо у Јелену – рекла је после меча – Ивана Јоровић. Њена противница Габрине Мугуруза истакла је задовољство својом игром и победом, уз похвале талента код противнице.

Очекивало се, а посебно око 1.500 гладалаца у краљевачкој спортској хали да ће Јелена Јанковић савладати Карлу Суарез Наваро. Тако је одузетим брејком на почетку меча и изгледало, али је Наваро одмах узвратила па је потом кренула права размена брејкова. Код резултата

5: 4 за Наваро и ,,ђуса“ судије су Јанковићевој судиле ,,фут фол“ па је можда и то допринело да два гема до краја сета добије Карла Суарез Наваро. У другом сету она је била јо сигурнија и боља тако да је њена победа изгледала као рутинска.

На конференцији за медије Наворо није скривала задовољство својом игром и победом. Задовољна је била и селекторка шпанског тима Кончита Мартнез, која је рекла да, највероватније, данас неће ништа мењати.

Јелена Јанковић била је разочарана својом игром. То је нагласила и пред новинарима:

– Знам да је овај меч био ,,кључ“ за победу, али ја нисам била на нивоу задатка. Јесте био чудан тај ,,фут –фол“, али није оправдање, ја нисам успела да наметнем своју игру. Наваро је била боља, а ја сам у другом сету још више пала и то је због мањка физичке снаге коју радом морам да надокнадим. Иако је наша врлина да се не предајемо сутра ће бити заиста тешко – изјавила је Јелена Јанковић.

За утеху потиштеној Јелени селекторка Татјана Јечменица – Јевтић је навела и један од разлога пораза и тај притисак победе у кључном мечу, али није ни она није без наде тврдећи ,,да је у спорту све могуће“. Селекторка Јечменица је још додала да је у Краљеву била у време Дејвис купа па се уз нагласак да се не жали, упитала: зашто кад су жене у питању увек има мање интереовања и помањкања подршке“?

У краљевачкој спортској хали било је рпилично празних места, а разлози су најверотаније цена карата и директан ТВ пренос.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh