Gradovi

TIKA ponovo pomaže poplavljene u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Predstavnici Turske razvojne agencija Tika dodelili su neophodna sredstva za dezifenkciju, dezinsekciju i deratizaciju Zavodu za javno zdravlje u Novom Pazaru.

Tim povodom pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević je rekao da je TIKA, na zahtev Zavoda za javno za zdravlje, reagovala ekstremno brzo i donirala sredstva za obezbeđivanje higijenskih uslova u poplavljenim objektima.

Donirana sredstva u vrednosti od preko 3.000 evra sastoje se od prskalica i neophodnog materijala za dezifenkciju, dezinsekciju i deratizaciju.

“Veliku zahvalnost dugujemo Turskoj razvojnoj agenciji. Ovo je već druga donacija koju je grad dobio od početka poplava. Prvog dana nakon nepogode građanima su dodeljene sušilice i muljne pumpe”, rekao je Suljević.

On je izrazio nadu da će lokalna vlast, uz pomoć svih prijatelja koji se javljaju i nude pomoć, u najkraće moguće vreme stvoriti uslove da se građani vrate svojim kućama.

Direktor Zavoda za javno zdravlje, Šefadil Spahić kazao je da su preduzete sve predviđene mere za novonastalu situaciju.

“Dva primarna zadatka koja su bila pred nama, ispunili smo. Prvi se odnosio na lociranje potencijalnih izvora zaraze, a drugi na monitoring vode namenjene za piće.”.

Kako je Zavodu manjkalo sredstava za higijenu, upućen je zahtev kriznom štabu za nabavku neophodne opreme.

Krizni štab je preneo zahtev predstavnicim TIKA-e koju su reagovali brzo i u rekordnom roku donirali potrebnu opremu.

Foto Tanjug/I. Ličina, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh