Gradovi

Tramp: Ako postanem predsednik, ukinuću netoleranciju

NJUJORK – Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp, koji je tokom kampanje rekao da će zabraniti ulazak muslimanima u svoju zemlju i da će podići zid na granici sa Meksikom, obećao je danas da će, ukoliko bude izabran za predsednika, ukinuti netoleranciju „u svim njenim oblicima“.

„To je moje obećanje američkom narodu: kao vaš predsednik, najviše od svih ću se zalagati za vaša prava“, napisao je Tramp na Fejsbuku, a prenela agencija AFP.

„Boriću se da svaki Amerikanac jednako tretira, šiti i poštuje. Odbacićemo netoleranciju, mržnju i ugnjetavanje u svim njihovim oblicima i gradićemo novu budućnost na našoj zajedničkoj kulturi i vrednostima američkog naroda“, istakao je američki milijarder.

Te izjave iznenađuju pošto potiču od kandidata koji je do sada tokom predizborne kampanje učinio malo toga da se približi manjinama i ženama, ocenjuje Frans Pres.

Ta agencija dodaje da je Tramp svoju dosadašnju kampanju izgradio na zapaljivoj retorici i nepoštovanju političke korektnosti, ali i da je niz njegovih gafova u poslednje vreme razljutilo članove njegove sopstvene stranke.

Tramp će se na predsedničkim izborima u SAD 8. novembra suočiti sa kandidatkinjom Demokratske stranke Hilari Klinton.

AP Photo/Gerald Herbert

Preview

Donald Trump

Slide

Donald Trump

Slide

Scott Walker

Slide

Donald Trump

Slide

Donald Trump

Slide

Donald Trump

Slide

Donald Trump

Donald Trump

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh