Novosti online

Треба ли заливати орхидеје и колико често?

Да, редовно, и не треба допустити да се земља потпуно осуши: Орхидеје су већ дуго симбол љубави и пажње, могу да се носе на реверу или уплетене око главе при многим свечаностима. Већина орхидеја и немају мирис, али њихова лепота и елегантне боје чине носиоца поносним. Оне у себи носе лепоту која се огледа у спектру светлих и величанствених боја.

Редовно их заливајте и не дозволите да се земља осуши између заливања. Када цветају, биљкама треба више воде. Прскајте лишће између заливања, али избегавајте прскање директно по цвећу јер ће их то учинити подложним за настанак корова од којег ће иструнути.

Извадите унутрашњи узгојни лонац из декоративне саксије, потопите је у судоперу или у каду. Сипајте храну за орхидеје у бокал и налијте довољно воде да прекрије дно. Сачекајте да се вода у потпуности упије пре него што је преспете у декоративну посуду. Никад не дозволите да плива у води, јер ће то убити биљку.

Орхидеје се не саде у земљу, већ у шкољку кокосовог ораха, кинина или плутњака. Њихов корен расте са врха, а не са дна како је то обичај код већине биљака. Такође избегавајте прекомерно доливање воде у земљу биљке где расте ново лишће, јер може иструнути.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh