Novosti online

Три листе предале РИК-у захтеве за увид у изборне радње

Представници опозиционих ДС, Доста је било и Двери-ДС С предали су данас Републичкој изборној комисији два захтева, која се односе на увид у готово све изборне радње на дан одржавања избора, поручујући да је то први корак у утврђивању обима „преваре” на протеклим изборима.

Уручивању тих захтева нису присуствовали представници коалиције СДС-ЛДП-ЛСВ, а новинарима је речено да су и они потписали захтеве.

Опозиција тврди и да данашњим активностима не крши изборну тишину, јер се, како су рекли, не баве сутрашњим изборима, већ „континуираним радом на утврђивању обима изборне крађе”.

Лидер Доста је било Саша Радуловић рекао је да су два захтева резултат уочене неправилности које је опозиција уочила на малом узорку, на пример, како тврди, да су гласали умрли, фантомски станари, због чега се први захтев односи на то да се сваком гласачу омогући да преко интернета провери да ли је гласао.

Председница Д С С Санда Рашковић Ивић поновила је да избори немају легитимитет.

Њен коалициони партнер Бошко Обрадовић истакао је да опозиција жели да укаже на изборну крађу и да јој стане на пут, најављујући заједничку активност опозиције у скупштини на изналажењу предлога реформе изборног законодавства.

Обрадовић је рекао и да је опозиција тражила поновно пребројавање гласова са три бирачка места у Лепосавићу, где је, према његовим речима, украдно више стотина гласова тим опозиционим листама у корист СНС, додајући да га РИК, ни после пет дана од поношења, није уврстила у дневни ред одлучивања.

Лидер ДС Бојан Пајтић најавио је кривичне пријаве против оних који су омогућили да гласају грађани који, на пример, нису били у бирачком списку.

После разјашњења да Сретан Бранковић, за којег је опозиција тврдила да је један од „мртвих гласача” са 144 године, Пајтић сад каже да Бранковић није ни смео да гласа јер наводно није био у бирачком списку.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh