Gradovi

Tri osobe uhapšene zbog nedozvoljenog držanja oružja

PODGORICA – Crnogorska policija uhapsila je tri osobe iz Podgorice u okviru međunarodne policijske akcije „Torpedo“ pod sumnjom da su počinili krivično delo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnog materijala.

Kako je saopštio crnogorski MUP uhapšeni su N.A. (24), H.B. (53) i J.K. (31) iz Podgorice.

Oni će, kako se navodi, u zakonskom roku biti privedeni državnom tužiocu, a osumnjičeni J.K. će biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, dok će krivična prijava protiv njega zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija biti podneta ODT u Podgorici u redovnom postupku.

Međunarodnu policijsku akciju „Torpedo“ crnogorska policija vodi sa policijama Njemačke i Francuske, a usledila je nakon hapšenja crnogorskog državljanina V.V. iz Podgorice u Nemačkoj početkom novembra prošle godine.

U Nemačkoj je, naime, 5. novembra 2015. uhapšen crnogorski državljanin V.V. (51) iz Podgorice. Službenici policije Nemačke su tada kod njega, u specijalno pripremljenom bunkeru u putničkom motornom vozilu „VW Golf“, pronašli osam automatskih pušaka, dva pištolja, jedan revolver, dve ručne granate i 200 grama TNT exploziva sa detonatorom.

Uprava policije MUP-a Crne Gore je, nakon ovog događaja, došla do određenih operativnih saznanja o licima koja se mogu dovesti u vezu sa lišenjem slobode V.V. u Nemačkoj, te je kroz međunarodnu aktivnost u okviru ove policijske akcije razmenila veliki broj podataka i dokaznog materijala sa partnerskim službama Nemačke i Francuske, posredstvom NCB Interpol Podgorica, Europola i oficira za vezu.

Partnerske službe iz Nemačke i Francuske su, podseća se, u više navrata obaveštavale crnogorsku policiju da podaci kojima za sada raspolažu ne povezuju hapšenje V.V. sa terorističkim napadom od 13. novembra 2015. u Parizu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh