Gradovi

Tri strane kompanije zainteresovane da ulože u Trstenik

Predstavnici tri strane kompanije od kojih je jedna nemačka kompanija Leoni, koja je renomirani proizvođač kablova za automobilsku industriju, posetili su danas Trstenik.

TRSTENIK – Predstavnici tri strane kompanije od kojih je jedna nemačka kompanija Leoni, koja je renomirani proizvođač kablova za automobilsku industriju, posetili su danas Trstenik.

U razgovoru sa potencijalnim investitorima Miroslav Aleksić, predsednik opštine Trstenik izjavio je prilikom obilaska lokacije na aerodromu da se može očekivati, ukoliko se ove kompanije odluče da investiraju, da u Trsteniku bude otvoreno nekoliko hiljada novih radnih mesta.

„Uz pogodnosti koje omogućavaju lokalna samouprava i vlada, možemo očekivati otvaranje novih pogona u Trsteniku. Samo kompanija Leoni ima potrebu da otvori još 1.800 radnih mesta u Srbiji, pored pogona koje već ima u Srbiji. Ozbiljno su zainteresovane još i jedna nemačka i jedna italijanska kompanija. Nama je to veoma bitno, s obzirom da znamo šta se desilo sa Prvom petoletkom“, rekao je Aleksić.

Trstenik, dodao je, nudi investitorima povoljnosti za ulaganje, kao i veliki broj stručne radne snage, jer se u tom gradu nalazi mašinski obrazovni centar.

Leoni već ima fabrike u Srbiji, i to u Prokuplju i Doljevcu gde ukupno zapošljava skoro 4.000 radnika. Predstavnici ove kompanije zainteresovani su za gradnju novog pogona za 1.800 radnika, a spremi su da u taj novi posao ulože 20 miliona evra.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh