• Novosti online

  Тужи Епл због погрешног препознавања лица

  ЊУЈОРК – Студент из Њујорка Усман Бах (18) тужи Епл за једну милијарду долара тврдећи да га је софтвер за препознавање лица те технолошке компаније погрешно идентификовао и повезао са низом крађа у Епловим продавницама, ни мање ни више него у четири различита случаја провале.

  Бах је у тужби навео да је последњи пут ухапшен у новембру прошле године у свом дому у Њујорку и оптужен за крађу у Епловој продавници, а да је налог за хапшење укључивао фотографију особе која уопште није личила на њега, преноси „Блумберг”, преноси Танјуг.

  Након прегледања снимака надзорних камера из те продавнице, детективи њујоршке полицијске станице су ипак закључили да у притвору имају погрешну особу.

  Проблем би, како су рекли, могао да буде у Епловом безбедносном систему који за случајеве провала у њиховим радњама користи софтвер за препознавање лица који је, како се претпоставља, другу особу повезао са именом Усмана Баха.

  Бах је у тужби навео да је пре тога због Епловог „фаце рецогнитион” програма био хапшен још три пута, и то у Бостону, Њу Џерсију и Делаверу, због чега је трпео велики стрес и потешкоће јер је морао да се брани од неколико лажних оптужби.

  Од суда у Бостону је, на пример, добио позив у јуну 2018. године у којем су га теретили за провалу у Епловој продавници у том граду на дан када је са друговима из разреда био на прослави матурске вечери на Менхетну. Тамо је, наводно, украо робу вредну 1.200 долара

  Остаје да се види исход Бахове тужбе на суду.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com