Gradovi

Tužilaštvo: Dovoljno dokaza krivice u slučaju putarske mafije

BEOGRAD – Tužilaštvo za organziovani kriminal započelo je danas izlaganje završnih reči u postupku protiv optuženih za oštećenje putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva, koji se vodi bez vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića.

U završnoj reči tužilac je naveo da smatra da je tokom suđenja izvedeno dovoljno dokaza iz kojih je nesumnjivo uvrđeno da su optuženi izvršili krivična dela i da sud može da ih proglasi krivim i osudi.

Nakon toga je počeo detaljkno da obrazlaže svoj stav, a na kraju izlaganja koje će trajati 135 minuta, tužilac će predložiti i konkretne kazne za optužene.

Završna reč odbrane, odnosno branilaca optuženih počeće u petak 29. januara, a prvi bi trebalo tada da govori branilac vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovća, advokat Zoran Ateljević.

Nakon što svi branioci i optuženi izlože završnu reč, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Tako će suđenje optuzenima za oštećenje putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva biti okončano Miškovića pošto je sud odlučio da se ne čeka Miškovićev oporavak zbog problema sa zdravljem, zbog čega mu je postupak razvojen krajem prošle godine.

Vlasnik Delta holdinga neće moći još najmanje tri sedmice da dolazi na suđenje zbog nedavne operacije.

Suđenje Miškoviću, koji se tereti za nanošenje štete putarskim preduzećima i utaju poreza, razdvojeno je krajem prošle godine od postupka vlasniku Nibens grupe Milu Đuraškoviću i ostalim optuženima, zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja, nakon .

Na optuženičkoj klupi sada su Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Protiv Miškovića i Đuraškovića, kao i još osam optuženih, pokrenut je 2012. krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine, a pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, dok su im pašosi i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Foto skrinšot Tanjug video

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh