Gradovi

Tužilaštvo se žalilo na presudu Marku Milićevu

BEOGRAD – Treće osnovno tužilaštvo žalilo se na presudu kojom je Marko Milićev (35) prošlog oktobra osuđen na četiri i po godine zatova, jer je u julu 2014. godine svojim vozilom „mini kantrimen“ usmrtio Luku Jovanovića (21) na beogradskom Brankovom mostu, a potom pobegao sa lica mesta i iz države.

Tužilaštvo je uložilo žalbu Apelacionom sudu u Beogradu kojom traži da se presuda ukine i suđenje ponovi ili da se preinači posebno u pogledu krivične sankcije, rekao je danas Tanjugu portpraol tužialštva Ivan Marković.

On je podsetio da je tužilaštvo za Milićeva tražilo 10 godina zatvora, imajući u vidu težinu krivčnog dela, da je ostale optužene u tom predmetu instruirao kako da se ponašaju nakon incidenta, kao i da je više puta osuđivan za druga krivčna dela.

Žalba je uložena i zbog bitnih povreda krivčnog postupka.

Pravo na žalbu ima i odbrana, a o njima će raspravljati Apelacioni sud na javnoj sednici.

Apelacioni sud može presudu da potvrdi, da je preinači ili da je ukine i naloži da se suđenje ponovi.

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je 28. oktobra Milićeva na četiri godine i šest meseci zatvora i izrekao mu i zabranu upravljanja motornim vozilom od tri godine, nakon izvršenja kazne.

Milićev je u pritvoru od septembra 2014. godine.

Njegov kum Bratislav Vesović osuđen je na godinu zatvora, jer je krio Milićeva, kao što mu je pomogao da sakrije „kantrimena“.

Vozač „Pink Taksija“ Saša Janković dobio je uslovnu osudu od sedam meseci zatvora, jer nije prijavio da je došlo do udesa iako je video da je „kantrimen“ oštećen.

Kazna mu neće biti izvršena ukoliko u roku od dve godine ne učini novo krivično delo.

Milićev je osuđen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“.

Optužen je da je kobne noći u pijanom stanju vozio neprilagođenom brzinom i nakon incidenta nije stao da vidi šta se dogodilo.

Taj slučaj je izazvao veliku medijsku pažnju prošlog leta, s obzirom da je Milićev nakon incidenta bio u bekstvu, a mesec dana kasnije je uhapšen u Kini i u kratkom roku je izručen Srbiji.

Tokom procesa sporan je bio i auto kojim je izvršeno krivično delo, s obizirom da nikada nije pronađen, a sumnja se da je rastavljen na komade i da nije bio regularan.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra 2014. godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su te večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci, a Bojana Petrović na četiri meseca kućnog zatvora.

Nesreća se na Brankovom mostu dogodila 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući.

Njima se na mostu pokvarila „lada“ i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo „mini kantrimen“.

Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Foto Tanjug/MUP, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh