Gradovi

Tužilaštvo traži pritvor za Golubovića

BEOGRAD – Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal (VTK) zatražilo je danas pritvor za Kristijana Golubovića, nakon njegovog saslušanja povodom oglašavanja na Fejsbuku, a u vezi sa učesnicom „Farme 6“ Tamarom Đurić.

Portparol tužialštva Tatjana Selukić rekla je Tanjugu da je pritvor predložen po svim zakonskim osnovima.

Razlozi za određivanje pritvoru su – opasnost od bekstva, bojazan da će lice ponoviti krivično delo ili ga dovršiti, uticanje na svedoke i uznemirenje javnosti.

Odluku o predlogu za pritvor do kraja dana treba da donese sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Goluboviću se na teret stavlja krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Njegov branilac Gvozden Grgur, koj je prisustvovao saslušanju, rekao je Tanjugu da je Golubović dao svoju izjavu tužiocu.

Golubović je saslušan povodom poruke na Fejsbuku: „Ona (Tamara Đurić) je zdrava i živa samo zato što sam ja naredio svima koji me obožavaju da ne smeju ni da je taknu, a kamoli da joj urade sve ono što zaslužuje“.

Golubović inače čeka služenje kazne od osam godina zatvora zbog preprodaje heroina, ali je nedavno po četvrti put zatražio odlaganje kazne zbog zdravstvenih razloga.

Sud je naložio dopunu medicinske dokumentacije, kako bi odlučio o njegovoj molbi, koja samim podnošenjem odlaže izvršenje kazne.

Golubovića čeka izdržavanje svega četiri godine u zatvrou, pošto je polovinu kazne već izdržao u pritvoru koji mu se uračunava u kaznu.

Dva puta je odlagao izvršenje zbog rođenja deteta, a treći put krajem prošle godine zbog učešća na “Farmi” i obaveza prema produkciji tog realitija.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh