Gradovi

TV Z1 tri dana bez dozvole za rad zbog govora mržnje

ZAGREB – Agencija za elektronske medije kaznila je lokalnu zagrebačku TV – Z1 s privremenim oduzimanjem koncesije na tri dana zbog govora mržanje prema srpskom narodu u ođavi emisije Markov trg voditelja Marka Juriča koji je upozorio Zagrepčane da ne šetaju Cvjetnim trgom, jer bi mogli doživeti „krvavi pir“ četničkih vikara.

Reč je, kakko navodi portal Index.hr o najtežoj kazni koja je do sada izrečena nekom vlasniku od osnivanje te agencije, a kompletna dokumentacija o tom slučaju je prosleđena Državnom tužilaštvu.

Savet za elektronske medije je na današnjoj sednici doneo jednoglasnu odluku o privremenom oduzimanju koncesije vlasniku pomenute TV na tri dana i a odluka stupa na snagu 26 januara u ponoć, saopšteno je iz tog saveta.

„Poruka dragim Zagrepčanima, svima onima koji se šeću Cvjetnim trgom budite oprezni pošto je u blizini Crkva u kojoj stoluje, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikar. Dakle dragi moji Zagrepčani kad se šećete Cvjetnim trgom, pogotovo majke s decom, pripazite da ne bi neki od tih četničkih vikara istrčao iz Crkve i malo, u maniru svojih najboljih klanja izveo svoj krvavi pir na našem najlepšem zagrebačkom trgu“, rekao je Jurič.

Savet za elektronske još jednom je pozvao sve zaposlene umedijima da svoj posao obavljaju odgovorno i profesionalno u skladu sa etičkim standardima novinarstva, svjesni svog društvenog uticaja, te da podstiču razvoj i širenje tolerancije.

freeimages.com, Ernesto Ferreyra

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh