Novosti online

У част највећег господина рокенрола

Пријатељи и колеге прерано преминулог Владе Дивљана (1958–2015) приредиће музички догађај под називом „Концерт у част највећег господина рокенрола”. Концерт, који ће се снимати за потребе филма „Небеска тема” Младена Матичевића, биће одржан у загребачкој Творници културе 7. маја. Уз организатора, Макса Јуричића и његов „Љетни кино бенд”, Дивљану у част наступиће и Дарко Рундек, Дино Шаран из бенда „Лету штуке” и Срђан Гојковић Гиле из „Електричног оргазма”.

– Назив концерта најбоље говори шта мислимо о нашем пријатељу Влади Дивљану, а разлог да и ове године бар једном одсвирамо Владине песме јесте да у његову част, на наше задовољство и на радост публике, покушамо да оживимо магију коју је доносио кад би из Београда или Беча долазио у Загреб – каже Макс Јуричић, са којим је Дивљан објавио два издања („Четири годишња доба” и албум „Уживо у Творници културе”) и са великим успехом наступао широм региона.

Последњи пут Влада Дивљан је у Загребу наступао 2014. године у Творници и на „Ин-мјузик” фестивалу заједно са „Љетним кином”, а постава која га је тада пратила свираће и на овом концерту.

Бенду ће се, како каже Јуричић, придружити и Игор Павлица с трубом и „три мушкетара из Загреба, Сарајева и Београда” – Рундек, Шаран и Гиле, који ће уз Владине отпевати и неку од својих најлепших песама.

– Овај концерт је Макс Јуричић покренуо јер је Влада, обично с пролећа, долазио из Беча или Београда и свирао концерте у Загребу. Макс ме је позвао и ја ћу тог 7. маја свирати две Владине песме, „Она то зна” и „Пластика”, као и моју песму „Капетан Есид”. Дина Шарана не познајем лично па ће ово бити добра прилика да се упознамо, а Дарко Рундек и ја смо пријатељи већ 36 година. Драго ми је што ће се ово десити јер је то још једна прилика да се подсетимо Владиног дела и живота – каже Срђан Гојковић Гиле.

Концерт ће снимати екипа редитеља Младена Матичевића, док ће аутор музичких спотова Радислав Јованов Гонзо у Творници премијерно представити видео за песму „Баба Зумбула”, монтиран од снимака са Дивљанових последњих наступа.

– Овај загребачки концерт јесте интегрални део филма, али је и манифестација сама за себе, попут сличних у региону које се праве Влади у част. Макс је све организовао и позвао рок звезде. То је почетак сличних акција које према делу и животу Владе Дивљана имају дубок и емотиван однос. Ми ћемо, врло вероватно, сличан концерт приредити заједно са премијером филма – каже Младен Матичевић.

Снимање филма о једном од најзначајнијих музичара са ових простора почело је недавно и могуће је да премијера „Небеске теме” буде на јесен.

– Снимање филма за сада иде по плану. Сада се снимају офови (само звук), крећемо у Загреб са снимањем слике, потом се враћамо у Београд у којем се одвија највећи део радње, па поново одлазимо у Загреб, стићи ћемо и до Беча… Заправо, цео мај је у знаку Владе, и када је реч о концертима и снимању – истиче Матичевић.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh