Gradovi

U Đevđeliji primljeno 1.305 izbeglica

ĐEVĐELIJA – Izbeglički tranzitini centar u Đevđeliji, koji pruža sklonište, hranu i lekarsku pomoć izbeglicima, koji se nalaze na putu iz Grčke ka Evropi, primio je 1.305 izbeglica u poslednja 24 časa, javlja MIA.

Makedonsko Ministarstvo unutrasnjih poslova ranije danas saopštilo je da je 887 stranih državljana navelo da će zatražiti azil u Makedoniji, na osnovu čega mogu da ostanu u toj zemlji 72 sata.

Prijem izbeglica usledio je nakon što je Makedonija ponovo otvorila neformalni granični prelaz između Grčke i Makedonije za građane koji dolaze niz Sirije, Iraka i Avganistana, dok građanima iz drugih država nije dozvoljeno da tu prelaze granicu.

Izbeglički tranizitni centar u Đevđeliji, saopštio je da je 637 izbeglica koje su zbrinute u Centru upućeno na granični prelaz sa Srbijom Tabanovce, koji oni koriste za nastavak puta ka zemljama Evropske unije.

Još 670 izbeglica čeka da bude registrovano u centru u Đevđeliji, lekarski timovi su intevrenistali u šest slučajeva, vakcinisali 45 ljudi, dok je Međunardoni Crveni krst uručio 1.000 flašica vode, 160 paketa hrane, 123 ćebadi i drugih zimskih proizvoda.

AP Photo/Thanassis Stavrakis

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh