Gradovi

U FAP-u štrajk; Ministarstvo: Dogovorena većina zahteva

BEOGRAD – Ministarstvo privrede saopštilo je danas da je deo radnika pribojskog FAP-a nažalost stupio u štrajk glađu iako je sa predstavnicima te fabrike postignuta saglasnost o većini radničkih zahteva.

„Uvažavajući stvarnost na terenu, želju i potrebu radnika da imaju sigurnost i posao, Ministarstvo privrede smatra da se to mora tražiti i prepoznati u zakonskim okvirima, reformskom kursu Vlade Srbije i, pre svega, ekonomski održivim principima“, stoji u saopštenju u kojem se ističe da je taj resor i dalje spreman i otvoren za nove razgovore o bilo kom pitanju o kome bi predstavnici preduzeća hteli da razgovaraju.

Navodi se da je na višesatnom sastanku juče postignuta saglasnost o povezivanju radnog staža i overe zdravstvenih knjižica, a predstavnici FAP-a razumeli su predočene mogućnosti države o isplati zarada.

Takođe, dodaje se, postignuta je saglasnost i prihvaćen predlog za smenu menadžemnta preduzeća, ali je konstatovano da se u narednih sedam dana, usaglasi predlog novog rukovodstva.

Dogovoreno je da početkom sledeće sedmice, u ponedeljak ili utorak, održimo sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane, i da se sagledaju zahtevi i mogućnosti Vojske Srbije, koja će dati doprinos u očuvanju delatnosti i neophodnog broja radnih mesta u FAP-u.

Ministarstvo je, dodaje se, predložilo da kroz sve procese treba prolaziti zajedno, a probleme rešavati kroz međusobno razumevanje i podršku, kako bi se našlo najbolje rešenje koje je održivo, sveobuhvatno i od kog će Priboj imati koristi.

„Nažalost, i pored svega deo radnika se opredelio za štrajk glađu i na taj način doveo u pitanje sve napore koji se zajedno ulažu da se problem prevaziđe“, stoji u saopštenje.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh