Gradovi

U Hong Kongu najhladnija zima u proteklih 60 godina

HONG KONG – Hladni talas zahvatio je danas Hong Kong, u kojem je temperatura pala na najniži nivo u poslednjih gotovo 60 godina, a u pojedinim delovima grada, u kojem inače vlada suptropska klima, uhvatio se čak i mraz.

Lokalna meteorološka služba je upozorila na mraz i „intenzivan nalet hladnog vazduha“, uz hladne monsunske vetrove, prenela je agencija AFP.

Jutarnja temperatura pala je na samo 3,3 stepena u centralnim delovima Hong Konga, gde većina zgrada nema centralno grejanje, dok se na obližnjim brdima čak spustila ispod nule.

„Danas je najhladniji dan još od 1957. godine. Minimalna dnevna temperatura iznosila je samo 3,3 stepena, dok je rekord koji je i dalje na snazi onaj iz februara 1957, kad je zabeleženo samo 2,4 stepena“, rekao je honkonški zvaničnik Vong Vai-kin.

Iako hladnoća u Hong Kongu nije ni blizu snežnoj oluji koja je zahvatila SAD i delove Kine, tako niske temperature su za mnoge građane Hong Konga nešto novo.

„Veoma je hladno i vetrovito. Građani se savetuju da se toplo obuku i da izbegavaju dužu izloženost hladnom vetru“, upozorenje je koje je objavljeno na sajtu vlade Hong Konga.

Foto Tanjug/J. Pap, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh