Gradovi

U Novom Sadu održan Festivalu folklora Srba iz regiona

Vučevic prisustvovao festivalu folklora Srba iz Krajine,Rs i Federacije BIH

NOVI SAD – U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, u organizaciji Saveza Srba iz regiona, je održan Festivalu folklora Srba iz Krajine, Republike Srpske i BiH.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je sinoć prisustvovao festivalu, rekao da je Novi Sad kao Srpska Atina imao srce da primi sve sunarodnike vekovima, ma odakle da su dolazili i doprinosili njegovoj lepoti i razvoju.

„Kao kandidat za Evropsku prestonicu klulture, Novi Sad je prirodno mesto da se podsetimo vrednosti kulture i to u predvečerje velikog crkvenog, ali i školskog, praznika posvećenog prvom srpskom arhiepiskopu Svetom Savi“, rekao je Vučević i dodao da kao narod imamo obavezu da sačuvamo naše duhovno i kulturno blago.

Prema njegovim rečima, raznovrsnost folklora, igara i pesama i šarolikost nošnji, pokazuju bogatsvo našeg naroda koje, kako je kazao, treba da nas ujedinjuje.

Na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u okviru Festivala nastupili su KUD „Železničar“, ansambl „Vila“ iz Novog Sada, KUD „Veliko kolo“ iz Veternika, AKUD „Sonja Marinković“ iz Novog Sada, KUD „Blagoje Parović“ iz Gajdobre, KUD „Mladen Stojanović“ iz Bačkog Jarka, KUD „Krajina“ i KUD „Ćirilo i Metodije“ iz Beograda.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh