Gradovi

U Sarajevu održana mirna „šetnja za Mahira“

SARAJEVO – Na četrdeset dana od samoubistva učenika Mahira Rakovca (14), u Sarajevu je „šetnjom za Mahira“ obeležen ovaj datum, u kojoj je učestvovalo nekoliko hiljada ljudi.

Građani su prošetali od Trga dece Sarajeva do platoa ispred državnih institucija na Marin-dvoru, a jedini transparent: „Pravda za Mahira. Stop vršnjačkom nasilju“ nosili su dečakova majka Alisa Mahmutović, poočim Dubravko Lovrenović, Azra Mujkić, majka učenika iz Zenice Haruna (11), koji je prije 16 meseci takođe izgubio život, i Mahirova drugarica iz klupe Amina Agić.

Za vreme šetnje, bio je obustavljen saobraćaj u delu grada kojim su se učesnici kretali, izvestila je Fena.

Na platou gde je šetnja okončana, bila je postavljena prazna školska klupa i na njoj cvet, a građani su prolazeći dodavali cvetove.

Mahir Rakovac ubio se 14. decembra prošle godine skočivši s osmog sprata zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja.

Nedugo zatim mediji su preneli tvrdnje njegovog očuha i majke da se Mahir na očajnički korak odlučio jer je bio žrtva strahovitog vršnjačkog nasilja.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je pokrenulo istragu, a Mahirov poočim je danas izjavio da policija i Tužilaštvo predano rade na tom slučaju.

Iako zadovoljan reakcijom policije i Tužilaštva, Lovrenović je izrazio nezadovoljstvo zakonima u BIH o vršnjačkom nasilju i maloletničkoj delikvenciji i pozvao na izmenu tih propisa.

On i supruga zahvalili su svim učesnicima mirne šetnje, porukom da oni žele pravdu i istinu za Mahira, ali i za sve „druge Mahire“.

Foto/Video Tanjug, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh