Gradovi

U Trsteniku uvedena pasivna dežurstva

TRSTENIK – Štab za vanredne situacije Opštine Trstenik od danas je u statusu pasivnog dežurstva, odlučeno je na sednici tog staba koji je preduzeo i sve operativne i preventivne mere na zaštiti i spasavnju, a u pripravnosti su i sve komunalne službe i javna preduzeća.

Prema rečima predsednika Opštine Trstenik i Komadanta štaba za vanredne situacije Miroslava Aleksića, stanje pasivnog dežurstva za članove štaba uvedeno je u skladu sa upozorenjem Ministarstva unutrašnjih poslova – Sektora za vanredne situacije i Hidrometeorološkog zavoda Republike Srbije i VP „Srbija vode“ o porastu nivoa vodostaja na rekama.

„.Zbog tendencije porasta vodostaja i očekivanih padavina u naradne 24 sata odlučeno je da se uvede pasivno dežurstvo svih Štaba za vanredne situacije. Na današnjoj sednici dat je i nalog svim komunalnim službama Opštine Trstenik da obilaze vodotokove drugog ali i prvog reda kao i sve kritične tačke na teritoriji opštine“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Nalog je, kako kaže, dat i Javnim preduzećema da budu u stanju pripravnosti sa svojom mehanizacijom kao i da se obaveste sve druge firme koje raspolažu sa potrebnom mehanizacijom da budu u pripravnosti.

Istakao je i da su u stalnom kontaktu sa Sektorom za vanredne situacije i Hidrometeorolškim zavodom i pratimo situaciju sa vodostajem.

U ovom trenutku nivo Zapadne Morave, na teritoriji opštine Trstenik je u stanju redovne odbrane od poplava.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh