• Slobodno Vreme

  Uberov leteći taksi u gradovima do 2026. godine?

  NJUJORK – Američka kompanija Uber, koja putem android aplikacije nudi usluge prevoza, iznela je plan razvoja letećeg taksi prevoza.

  To bi, kako poručuju iz kompanije, donelo revoluciju u putovanjima ka poslu ili kući, jer bi vožnju automobilom od dva sata i 12 minuta zamenila 15-minutna vožnja u vazduhu, prenosi britanski list Dejli mejl.

  Izvodljivost ovakve vrste prevoza, Uber je procenio u studiji na 98 stranica, pozivajući inovatore i preduzetnike da prihvate ideju.

  „Isto kao što neboderi omogućavaju gradovima da efikasnije koriste ograničen prostor na tlu, urbani avio-prevoz će koristiti trodimenzionalni vazdušni prostor za ublažavanje zagušenja na tlu“, navodi se u tom Uberovom dokumentu.

  „Mreža malih, elektrčnih aviona koji uzleću i sleću vertikalno će omogućiti brz, pouzdan prevoz između predgrađa i gradova, i na kraju, unutar samih gradova“, dodaje se u tom dokumentu.

  Prvo takvo vozilo bi trebalo da bude spremno do 2021. godine, i da se 2026. godine nađe u upotrebi, navodi se u Uberovom planu.

  Foto twitter.com

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com