Novosti online

Удовичић обишао новоизграђену Атлетску дворану

Министар омладине и спорта Вања Удовичић заједно са државним секретаром Министарства одбране Ненадом Нерићем и председником Атлетског савеза Србије Веселином Јевросимовићем обишао је новоизграђену Атлетску дворану у Београду, уочи свечаног отварања 1. марта и митинга „Serbian open”.

„Данас је добијена употребна дозвола и атлетика је, након пет година од иницијативе за изградњу, коначно добила своју кућу”, рекао је Удовичић и додао да је 2015. године отворен Национални тренинг центар за гимнастику у Костолцу, а да ће поред атлетике ове године и ватерполо добити свој тренинг центар у Врњачкој бањи. Удовичић је нагласио и да су у претходне две године изграђени атлетски стадиони у Вршцу и Крушевцу, а да се ове године очекује отварање атлетског стадиона у Новом Пазару.

„Оно што је важно јесте да створимо услове да се наши спортисти припремају у Србији. Због тога је наш главни циљ развој спортске инфраструктуре”, истакао је министар. Он се захвалио и Министарству одбране и свим претходним министрима који су вредно радили и залагали се за овај пројекат.
(Фото Министарство одбране)

За изградњу Атлетске дворане Министарство одбране је дало земљиште на коришћење, а изградњу је финансирало Министарство омладине и спорта. Дворана је мултифункционална, па ће је, осим спортиста, користити и рекреативци, а прилагођена је и особама са инвалидитетом.

„У оваквој дворани сви кадети и сви они који се школују у систему одбране биће у прилици да користе један савремени објекат за атлетику, једини таквих капацитета у овом делу Балкана”, рекао је Нерић. Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић изразио је велико задовољство чињеницом да је краљица спортова добила свој кров над главом и рекао да ће овај објекат из корена променити слику не само атлетског, већ и српског спорта.

„Атлетски сан је остварен. Не можемо више да кажемо да немамо услове, имамо их, и то светске. Желим да се захвалим премијеру Вучићу, Министарству омладине и спорта на челу са Удовичићем, као и Министарству одбране, уз чију помоћ смо изградили атлетски храм, јединствен у овом делу Европе”, истакао је Јевросимовић.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh