Gradovi

Udovičić otvorio konferenciju „Mladi i agrobiznis“

SOMBOR – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas trodnevnu omladinsku konferenciju „Mladi i agrobiznis“ u okviru projekta kroz koji će se zaposliti 20 mladih u poljoprivredi, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta.

Kako je navedeno, projekat „Mlad se promeni (za) posao pokreni – osnaživanje mladih Zapadnobačkog okruga za preduzetništvo i aktivno traženje posla“ stvara dodatna radna mesta i vuče za sobom ekonomski rast.

„Ovakve obuke imaju za cilj da motivišu i privuku mlade da se bave zanimanjima za kojima postoji velika potražnja na tržištu rada“, rekao je Udovičić pred 150 budućih mladih agrobiznismena.

Naglasio je da je Ministarstvo omladine i sporta samo u prethodnoj godini, kroz slične projekte, zaposlilo preko 300 mladih, u vreme kada je nezaposlenost jedan od gorućih problema u našoj zemlji.

Ministar je poručio mladima da imaju punu podršku u tome što rade, a njegovo Ministarstvo i država će nastojati da finansiraju što veći broj obuka kroz koje će mladi imati šansu da uče, rade, pokrenu svoj biznis i svoje ideje sprovedu u delo.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh