Gradovi

Udovičić u Vrbasu prisustvovao akciji „Šta treniraš“

VRBAS – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Vrbas i prisustvovao prvoj ovogodišnjioj akciji „Šta treniraš“, koja pod pokroviteljstvom ministarstva i Sportskog saveza traje već sedam godina.

„Ova akcija je jedna je od najlepših promocija sporta i zdravog načina života. U vremenu brzog načina života i savremenih tehnologija, deca se sve manje bave fizičkom aktivnošću i imamo vrlo ozbiljne i upozoravajuće podatke o procentu gojaznosti i deformiteta. Zbog toga sport treba popularizovati i učiniti ga dostupnim svima“, rekao je Udovičić posle akcije u kojoj je učestvovalo oko 2.000 mališana .

On je istakao da je to jedan od prioriteta kojim se ministarstvo bavi sistemski, a pre svega novim Zakonom o sportu koji se u velikoj meri bavi decom.

Udovičić je rekao da ovakvim akcijama motivišemo decu da se bave sportom, širimo bazu i naglasio da sport decu uči pravim vrednostima i dobrim navikama.

Akcija „Šta treniraš“ predstavlja Sajam sporta u malom, kroz nju je prošao veliki broj školske omladine, članova klubova i već formiranih sportista, njih oko 46.000, a posećeno je ukupno 29 gradova.

Foto Tanjug/R. Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh