Gradovi

Udovički obišla Grdicu i Adrane kod Kraljeva

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički obišla je Grdicu i Adrane kod Kraljeva i poručila da će Vlada Srbije u najkraćem roku izdvojiti sredstva za obnovu poplavljenih kuća, ali da energiju u borbi protiv nepogode moraju da ulože i lokalne zajednice i građani.

“Vidim i ljutnju i apatiju, ali sada moramo da uložimo svu energiju i suprotstavimo se nepogodi koja je tu, to ćemo da radimo na nivou vlade, ali isto to moraju da učine i lokalne zajednice i građani, jer može još da bude lošeg vremena”, poručila je Udovički, istakavši da je zabrinuta zbog stanja koje je zatekla na tom području.

Kako je saopštilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Udovički je ocenila da je u ovom trenutku najvažnije završiti izgradnju bedema i razmotriti da li postoje i druga rešenja za Grdicu i Adrane.

“Sada ćemo morati pod hitno da pomognemo, pripremiće se materijal za popravku kuća, ali dugoročna rešenja moraju da se naprave. Bedem je jedna stvar, ali morate da vidite da li ima još rešenja, jer je ovo, očigledno, plavni teren”, rekla je Udovički.

Ona je ukazala da je Srbija mnogo izgradila posle poslednjih poplava 2014. godine i naglasila da bujične poplave više neće biti izuzeci i da se zato mora podići nivo spremnosti na novu visinu.

“Ima mesta koja su odbranjena bolje nego 2014. godine, a ovde se poplave dešavaju jer dugoročna rešenja tokom dve godine nisu sprovedena. Moramo to da uradimo, borimo se, zalažemo i gledamo u oči svakom problemu”, zaključila je Udovički.

Foto Tanjug, Z. Žestić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh