Gradovi

Udovički pozvala Petrovića da obustavi protest

BEOGRAD – Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički pozvala je večeras Stanka Petrovića, koji je u petak razrešen funkcije predsednika opštine Bela Crkva, na spornoj sednici lokalnog parlamenta, da obustavi protest i da utvrđivanje činjenica prepusti nadležnim institucijama.

U dopisu Petroviću, Udovički, koja je i potpredsednica Vlade Srbije, navodi da je zatražena dokumentacija po hitnom postupku od Sekretara Skupštine opštine kako bi se Ministarstvo u najkraćem mogućem roku izjasnilo o zakonitosti održavanja te sednice.

„Smatram da je izuzetno važno da se što pre obustavi protest, a sada i najavljen štrajk glađu, a da se rešavanje pitanja prepusti nadležnim institucijama da utvrde činjenice i tako zaštite zakonitost i demokratsku slobodu odlučivanja“, navodi se u dopisu.

Udovički je podvukla da će Ministarstvo, po dobijanju potrebne dokumentacije, neodložno postupiti i svim zainteresovanim stranama i javnosti svoje mišljenje dostaviti.

Posle promene vlasti i izbora novog predsednika opštine iz redova SNS, 15. januara, odbornici DS i LSV odbili su da napuste prostorije opštinske skupštine i najavili štrajk glađu.

Foto Tanjug, S. Radovanović

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh