• Gradovi

  Udruženje SOFA apeluje na mlade da se bave sportom

  BEOGRAD – Udruženja za očuvanje kulture sporta „Studentske i omladinske fizičke aktivnosti“ (SOFA) pokrenuo je, kako je danas saopšteno, inicijativu za promociju sporta, namenjenu prvenstveno studentima, kako bi na vreme stekli zdrave životne navike.

  To udruženje uputilio je apel mladima da se bave sportom, a u cilju podizanja svesti javnosti o značaju fizičke aktivnosti.

  „Svetska zdravstvena organizacija godinama upozorava na posledice neaktivnog života, poput oboljenja srca, raka ili dijabetesa, što višestruko podiže troškove država za medicinske usluge. Redovnim bavljenjem fizičkom aktivnošću, mladi uče o timskom radu, samodisciplini, poverenju, unapređuju svoje socijalne veštine, fizičke i psihičke sposobnosti, povećavaju samopuzdanje“, ocenjuju u Udruženju SOFA.

  To udruženje je podržalo Ministarstvo omladine i sporta Srbije, ali su za dalji nesmetan rad udruženja na promociji sporta među mladima neophodna su dodatna finansijska sredstva i uključivanje većeg broja kompanija i pojedinaca, navodi se u sopštenju.

  Samo u toku prošle godine, SOFA je obezbedila oko 20.000 sati besplatnih sportskih termina u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu za sportove poput veslanja, odbojke, košarke, fudbala, plivanja, teretane, stonog tenisa, badmintona, pilatesa, joge, tae bo-a, fitnes boksa, salse, odbojke na pesku.

  U prvoj polovini ove godine SOFA je uspela da obezbedi mladima oko 11.000 besplatnih sati sporta.

  Da bi studenti ostvarili pravo na besplatne termine omiljenog sporta, potrebno je da se registruju na sajtu http://www.sofa.rs/profile/register/ i tako obezbede svoj identifikacioni broj.

  O svim raspoloživim terminima mogu se informisati na sajtu ili na Fejsbuk stranici – SOFA. Više informacija može se pronaći i na sajtu www.sofa.rs.

  Foto Tanjug/ D. Peternek, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com