Novosti online

Ухапшени фалсификатори, заплењено пола милиона лажних долара

Припадници полиције, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили су Б.С (1987) и Д.Ћ (1980) из Зрењанина, чланове организоване криминалне групе, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и фалсификовање новца, саопштио је МУП Србије.

У периоду од 2014. године до данас, ухапшени су организатор и седам чланова ове групе, у којој је сваки припадник имао јасне циљеве и задатке. У Бачком Јарку пронађена је импровизована штампарија за припрему и израду фалсификованог новца, а заплењено је укупно 5.000 фалсификованих новчаница у апоенима од 100 америчких долара квалитетне израде, које су припадници ове организоване криминалне групе израдили у овој штампарији.

Номинална вредност укупно до сада одузетих фалсификованих новчаница је преко 500.000 америчких долара. Ова криминална група је међународног карактера, јер су њени припадници део новца дистрибуирали у земљама у окружењу, а овај фалсификовани новац пронашли су полицијски службеници Словеније, Хрватске, Црне Горе, Мађарске, Румуније и Босне и Херцеговине, наводи МУП.

У сарадњи са колегама из Чешке и Румуније, 10. септембра 2015. године, у Брну, Република Чешка, ухапшени су Д. Р. (1969) из Старе Пазове и Г. В. (1963) из Зрењанина, код којих је пронађено 1.300 фалсификованих новчаница у апоену од 100 америчких долара.

Неколико дана касније, у Бачком Јарку откривена је импровизована штампарија за припрему и израду фалсификованог новца, где је полиција пронашли 326 фалсификованих новчаница у апоенима од 100 америчких долара, као и приручне машине и машине за офсет и сито штампу, које су организатори криминалне групе користили за израду фалсификованих новчаница, а све са намером да их ставе у оптицај.

Том приликом ухапшен је и организатор ове групе З.Р. из Зрењанина.

Почетком новембра 2015. године, ухапшена су још три члана ове групе, Г.Н. (1991), З.Н. (1968) И.Д. (1975) из Зрењанина, код кога су пронађене 352 фалсификоване новчанице у апоенима од 100 америчких долара.

Танјуг

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh