• Novosti online

  Ухапшени функционери општине Пожега

  КРАЉЕВО – Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи с Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су три висока функционера општине Пожега због постојања основане сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја, преноси Танјуг.

  Како је саопштио краљевачки МУП, ухапшени су М. Б. (1957), функционер општине Пожега, З. М. (1970), функционер Скупштине општине Пожега, и В. М. (1970), одговорно лице Општинске управе општине Пожега.

  Такође је ухапшен В. Г. (1970), одговорно лице Агенције за процену некретнина Горски Ивањица, због постојања основане сумње да је извршио кривично дело злоупотреба у вези с јавном набавком и продужено кривично дело фалсификовање исправе.

  Како се сумња, М. Б, З. М, и В. М. су у периоду од 2017. до 2018. године у четири поступка набавки наручиоца Општинске управе Пожега одобрили плаћање по рачунима издатим од стране извођача посла, иако наведене услуге и радови нису били извршени у тренутку плаћања, а поступци предметних набавки нису спроведени у складу са законом.

  На овај начин су предузетничкој радњи „Горски” прибавили корист од 1.360.000 динара, а Општинској управи општине Пожега причинили штету у том износу.

  Осумњичена З. М. је приликом извођења молерских радова за општину Пожега, од извођача радова у више наврата након извршеног плаћања затражила и преузела новац у укупном износу од 200.000 динара, чиме је себи прибавила имовинску корист у наведеном износу.

  Осумњичени В. Г. је у поступку јавне набавке мале вредности наручиоца Општинске управе општине Пожега, супротно закону, договарао с другим понуђачем и предузео противправне радње у намери да посао буде додељен предузетничкој радњи његове супруге. Како се сумња, он је израдио лажне исправе о пријему пројектно – техничке документације у намери да их употреби као праве.

  Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Краљеву, каже се у саопштењу.

  Додаје се да су у овој акцији, приликом претреса стана осумњичене З. М. пронађени пиштољ и ловачка пушка који, како се сумња, припадају њеном супругу М. М. за које нема дозволу.

  Њему је, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја одређено задржавање до 48 часова, након чега ће бити приведен надлежном тужилаштву.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com