Gradovi

Ukinuta oslobađajuća presuda doktoru Rosou

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su Nenad Roso poznatiji kao „doktor Roso“ i još troje njegovih saradnika oslobođeni optužbi da su prevarom sa „rajf generatorom“ oštetili više građana Srbije za preko 15 miliona dinara.

Istom odlukom koja je danas objavljena na njegovom sajtu, Apelacioni sud je naložio da im se suđenje ponovi.

U obrazloženju svoje odluke Apelacioni sud je naveo da je izreka presude protivrečna sama sebi, a presuda nema uopšte razloga i u njoj nisu navedeni razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a dati razlozi su potpuno nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

Optužnicom Prvog osnovnog javnog tužioca Rosou, Željku Šeatoviću, Jovici Veličkovu i Nadeždi Stojković se stavlja na teret da su od decembra 2007. godine do avgusta 2009. godine, u Beogradu građane dovodili u zabludu da će ih taj generator u kombinaciji sa određenim lekovima izlečiti od karcinoma i leukemije.

Na taj način su ih naveli da im za usluge predaju 15.576.515 dinara.

Roso se prethodno reklamirao na televiziji i lažno se predstavljao kao doktor alternativne medicine za koju ne poseduje sertifikat o stručnosti, navodi se u optužnici.

Željko Šeatović je bio zadužen za servisiranje električnog generatora koji nije registrovan kod nadležnih organa Republike Srbije, niti ima potreban sertifikat i atest.

Nadežda Stojković je zakazivala preglede, a kod Jovice Veličkova su građani poručivali preporučene preparate, navodi se u optužnici.

Svo četvoro se terete za krivično delo prevare u produženom trajunju.

Po podacima koje su istražni organi ranije zvanično objavili, Roso je sumnjičen da je po tretmanu naplaćivao građanima 200-300 evra, a da je napravu „rajf generator“ prodavao za 1.200 evra pa i više.

Foto/Video Tanjug, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh