• BG

  UKUSI JUGA

  SJAJNA POSETA NA „UKUSIMA JUGA“

  Više od 50 izlagača sa juga Srbije, gosti iz Niša, Babušnice, Bele Palanke, Leskovca, Lebana, Surdulice i sjajna poseta obeležili su prvi festival hrane i pića Ukusi juga u Vlasotincu.

  Najkvalitetniji domaći proizvodi, izloženi u posudama vrednih domaćica ili upakovani u modernu ambalažu tiskali su se jedan pored drugog na štandovima u hotelu Grozd.

  Moglo je da se degustira sve – od pite s kupusom i korama pečenim na plotni, preko brekvica kolača,  suvomesnatih i mlečnih proizvoda do smutija i domaćeg piva.

  -Hvala svima koji su se odazvali pozivu da propagiramo  ukuse našeg kraja i da sačuvamo od zaborava tradicionalna jela i pića – rekla je u ime organizatora, Turističke organizacije opštine Vlasotince, direktor Olivera Cvetković.

  Ona je zahvalila i svim društveno ordgovornim kompanijama iz Vlasotinca i okoline koje su doprinele da se održi prvi festival hrane i pića – Ukusi juga.

  – Naš kraj poznat je kao kraj u kome se proizvodi najukusnije voće i povrće, ali i kao kraj u kome vredne domaćice i domaćini sve te darove prirode prerađuju u ukusnu hranu i piće.

  Ovakve manifestacije su dobrodošle jer nas podsećaju na po malo zaboravljene ukuse našeg detinjstva koje treba da prenesemo pokoljenjima i da zadržimo autentičnost – rekao je, otvarajući manifestaciju, pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Nebojša Stojanović.

  Učestvovali su i majstori kulinarstva Visoke poslovne škole strukovnih studija iz Leskovca, predstavnici Agro investa i Eneke, predstavnici Pčelarske zadruge Med i voće, a učenici osnovnih škola učestvovali su u radionici Plodovi jeseni.

  U muzičkom delu programa predstavili su se KUD Sveta Trojica, sa najmlađom grupom, zatim učenici glume studija obrazovanja „Znanje“ sa scenskim prikazom Grozjober.

  Trio akustik iz Leskovca bio je zadužen za dobru muziku tokom trajanja manifestacije.

  Glumac Đorđe Cakić bio je gost iznenađenja, a posetioci su mogli da učestvuju i u nagradnoj igri.

  D.k.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com