• Gradovi

  Ulica otvorenog srca 1. januara u Beogradu

  BEOGRAD – Pod sloganom „Radost deci“ tradicionalna beogradska manifestacija „Ulica otvorenog srca“ biće održana 1. januara u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici, kao i u Skadarliji.

  Muzičko- zabavni program će se izvoditi ispred Ateljea 212, Radio Beograda, Opštine Stari Grad i u Skadarliji, ali i na Savskoj promenadi, kao i u mnogim beogradskim opštinama.

  Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, svi će moći da se priključe i humanitarnoj akciji.

  Kao i svake Nove godine u okviru “Ulice otvorenog srca“ organizuje se humanitarna akcija sa ciljem pomoći najugroženijima – deci, a ove godine akcija je posvećena deci iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine – prihvatilište i prihvatnastanica Beograd.

  Osnovno obeležje ovogodišnje “Ulice otvorenog srca“ biće crveni nosići, čijom će se kupovinom sakupljati humanitarna pomoć.

  Na taj način simbolično će se poslati poruke ljubavi i solidarnosti sa željom da sva deca kojoj je neophodna pomoć, zagrljaj, razumevanje i toplina – žive bezbrižno.

  Inače, tokom “Ulice otvorenog srca“ na pjaceti ispred Ateljea 212, u „Srpskoj kafani“, na prostoru ispred zgrade Opštine Stari grad i Radio Beograda, kao i ispred Kuće Đure Jakšića u Skadarliji biće organizovan bogat muzičko – zabavni program.

  Otvaranje je zakazano u podne na pjaceti ispred Ateljea 212 gde će prisutne pozdraviti gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor TOB Miodrag Popović.

  Početak “Ulice otvorenog srca“ biće označen i vatrometom, a gosti posle šetnje moći će da uđu u Srpsku kafanu – na tradicionalni svečani ručak gde goste služe glumci Ateljea 212.

  U okviru glavnom programa nastupiće dečiji hor „Čarolija“, Leontina, Minja Subota, Lena Kovačević, Đura i Mornari, Orkestar flauta, Ljuba Ninković, Beogradski duvački orkestar, Vocal 5, Dečiji orkestar saksofona, glumci – pevači Sofija Juričan, Radomir Nikolić, Aleksandra Đoković, Anđela Jovanović, Đorđe Stojković, sestre Gobović i Grupa DOT.

  Na sceni ispred zgrade opštine Stari grad nastupiće KUD Talija, inkluzivni hor Zvončići, hor Pahuljice, novogodišnja predstava “Aladinove čarobne avanture“, Dimitrije mađioničar, Duvački orkestar, Teatar MIMART i Mihajlo mađioničar.

  U Skadarliji na scena Kuće Đure Jakšića nastupiće Dečiji hor DKC Beograd, Đura i mornari, Nušić, Skadarlijska dama i Dobošar…

  “Ulica otvorenog srca“ nastala je pre više od 45 godina u “Srpskoj kafani“ kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i 1. januara služili goste.

  Iz tog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost.

  Foto Tanjug/ S. Radovanović, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com