• Gradovi

  UNS: Policija mora da hitno pronadje nestalog novinara Stefana Cvetkovica

   

   

  Udruženje novinara Srbije (UNS) apelovalo je na policiju da što pre pronadje novinara iz Bele Crkve Stefana Cvetkovića, čiji je nestanak noćas prijavljen, i istraži okolnosti koje su dovele do tog slučaja.

  UNS je u saopštenju naveo da se Cvetković, koji je izmedju ostalog, istraživao okolnosti vezane za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, „više puta žalio da mu prete političko-tajkunski moćnici“.

  „On je maja ove godine naveo i da je bio zadržan na administrativnom prelazu Jarinje, zbog toga što je, kako je rekao, radio na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića a prošle godine je zbog uvrede i neovlašćenog objavljivanja i prikazivanja tudjeg spisa, portreta i snimka, nepravosnažno osudjen na više od dve godine zatvora po prijavama pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke“, piše u saopštenju.

  Policijskoj stanici Bela Crkva noćas je prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u tom mestu nalazi parkirano putničko vozilo na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svetla. Policija je na licu mesta utvrdila da je reč o vozilu koje koristi novinar Cvetković.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije danas da je angažovalo više organizacionih jedinica da tragaju za nestalim novinarom iz Bele Crkve Stefanom Cvetkovićem, kao i da se obavlja pretraga šireg terena gde je pronadjeno vozilo koje je on koristio.

  Kako se navodi u saopštenju, u Belu Crkvu je iz Beograda upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije.

  Na lice mesta upućeno je i više vodiča službenih pasa Policijske brigade, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova koji nadleću teren u okolini Bele Crkve.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com