Gradovi

Uručeni ključevi novog stana porodici Stevana Sinđelića

Luković:Momci Žandarmerije osim hrabrosti pokazali i humanost

VRNJAČKA BANJA – Ministar policije Nebojša Stefanović prisustvovao je danas uručenju ključeva novog stana porodici Stevana Sinđelića, pripadnika Žandarmerije koji je nastradao 28. avgusta 2014. tokom obavljanja službenog zadatka u Kopnenoj zoni bezbednosti kod Kuršumlije.

Ministar je rekao da je taj događaj specifičan i težak zato što podseća na čoveka koji je svoj život dao za otadžbinu, ali sa druge strane i trenutak porodične radosti, jer se njegova porodica useljava u svoj stan, saopštio je MUP.

„Želim da istaknem ulogu veoma humanih i solidarnih momaka iz Žandarmerije. Njihova zasluga je apsolutno najveća i oni su prikupili svoja sredstva i pomogli da to postane realnost“, istakao je Stefanović.

On je izrazio zahvalnost predstavnicima OTP banke koji su značajno pomogli, kao i svim ljudima koji su lično doprineli da porodica Sinđelić dobije stan.

Stefanović je rekao da su pripadnici Žandarmerije pokazali da su momci velikog srca, ali i da ovo nije kraj brige za ovu porodicu.

„Naš posao sada je da ovaj stan opremimo i da vodimo računa o ovoj porodici, o tome da mali Vuk ima srećnu budućnost kao i svi njegovi vršnjaci i da pokažemo da takva vrsta solidarnosti u Srbiji postoji“, rekao je ministar.

Ključeve stana u Vrnjačkoj Banji, porodici Sinđelić uručio je komandant Žandarmerije Goran Dragović.

Komandant Petog odreda Žandarmerije u Kraljevu Dejan Luković precizirao je da je taj odred prikupio oko četiri miliona dinara, a ostatak su obezbedili pripadnici ostalih odreda i komande žandarmerije, kao i OTP banka.

„Danas ponosno stojim ispred vas i želim da istaknem da su momci Žandarmerije osim hrabrosti pokazali i humanost“, poručio je Luković.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh