• Gradovi

  Успеси нишких стонотенисера са инвалидитетом на међународној сцени

  Стонотениска репрезентације Србије за особе са инвалидитетом у претходних десетак дана наступила је на два међународна турнира. Остварени су изванредни резултати, а посебно треба истаћи да су по први пут у саставу репрезентације била и петорица стонотенисера из Ниша, као и двоје наших тренера.

  Поред Бојана Стаменковића и Бојана Јовановића који су и раније наступали за репрезентацију, по први пут у тиму Србије нашли су се и Милан Антић, Никола Јовановић и Дарио Стошић чланови Нишког клуба СТК ОСИ НАИС. У улози тренера репрезентације нашли су се Неда Ћирић и Милош Миленковић тренери СТК ОСИ НАИС.

  У Бугарском граду Варни одржан је турнир ВАРНА ОПЕН 2018. Турнир је одржан од 17 до 20 маја. Поред репрезентације Србије и домаћина Бугарске учествовали су и представници Црне Горе, Македоније, Румуније и Грчке. Укупно 40 такмичара из шест земаља.

  Првог дана одржано је такмичење у појединачној конкуренцији и репрезентативци Србије су освојили пет медаља, међу њима и тројица Нишлија. Бојан Јовановић је освојио сребрну медаљу у категорији 9-10, Никола Јовановић такође сребро у категорији 8, Милан Антић сребро у категорији 6.

  Другог дана у екипном делу такмичења Србија је освојила две медаље. Нишлија Бојан Јовановић у пару са Драганом Вујисићем из Београда освојио је друго место у категорији 8-10, док су Шапчани Немања Бирманчевић и Драган Баћановић такође били други у категорији 6-7.

  Протеклог викенда у Подгорици је одржан још један међународни турнир под називом ПОДГОРИЦА ОПЕН 2018. Учествовало је шест земаља. Поред домаћина и наше репрезентације наступили су још тимови Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Бугарске. 55 такмичара наступило је у 6 категорија.

  Првог дана у појединачном делу такмичења Србија је освојила седам медаља, међу њима и двојица Нишлија, Милан Антић је био други у категорији 6 док је Бојан Стаменковић заузео треће место у категорији 4-5.

  Другог дана у екипном такмичењу освојено је шест медаља, Нишки стонотенисери су кући понели три медаље.

  Бојан Стаменковић у пару са Небојшом Илић из Лесковца освојио је друго место у категорији 2-5.

  Милан Антић у пару са Немањом Бирманчевић из Шапца, друго место у категорији 6-7

  Никола Јовановић у пару са Драганом Вујисићем из Београда треће место у категорији 8-10.

  Укупно на ова два турнира нишки стонотенисери су освојили девет медаља.

  Ево шта кажу и сами учесници:

  Бојан Стаменковић је најуспешнији нишки стонотенисер у категорији особа са инвалидитетом, репрезентативац је Србије, и иза себе има много турнира и освојених медаља. Овако он види претходна два турнира:

  Изузетно је важно пре свега за наш клуб да је позив да наступе у репрезентацију добило пет наших чланова. Ово се први пут дешава и доказ је да се овде у Нишу ради квалитетно и у континуитету већ дужи временски период. Задовољан сам својим наступом али и наступом свих својих саиграча из репрезентације. Ово је Б тим наше репрезентације али жеља свих нас да напредујемо је огромна што показују и резултати које смо постигли.

  Бојан Јовановић. По прив пут сам се такмичио на турниру у Варни и могу рећи да су утисци фантастични. Све је било на одличном нивоу, услови за игру, смештај, добри домаћини и одлични противници. Освојио сам два друга места, у синглу сам изгубио од Грка који је одиграо јако добро, док сам у пару са Драганом Вујисићем био други у екипној конкуренцији.

  Милан Антић. Презедовољан сам самим позивом да заиграм за репрезентацију Србије. Мој први наступ за репрезентацију у Варни и одмах освојена сребрна медаља. Уследио је позив и за турнир у Црној Гори и надам се да сам оправдао поверење и свог тренера и људи из националног тима. У црној Гори сам освојио две сребрне медаље, најпре у појединачној конкуренцији а након тога и у екипном делу. Пресерећан сам и ово ми је мотив да тренирам још више.

  Никола Јовановић. Ово је за мене једно велико искуство, позив да заиграм у националном тиму ме је изненадио, нисам то очекивао у овом тренутку. Био сам и срећан и по мало уплашен да не изневерим поверење које ми је указано. У Варни је конкуренција била мало слабија и успео сам да дођем до другог места. У Црној Гори је било доста добрих такмичара тако да сам остао без медаље у појединачној конкуренцији али сам у пару са Драганом Вујисићем успео да дођем до другог места и задовољан сам својом игром. Наставићу да тренирам и надам се још бољим резултатима у будућности.

  Дарио Стошић. Тренирам тек годину дана, видим напредак у својој игри али још увек нисам спреман за такмичења овог квалитета. У Бугарској сам се први пут окушао са противницима из других земаља. Трема и притисак који сам осећао ми није дозволио да одиграм онако како знам али ово је искуство које ће ми помоћи у неким наредним мечевима. Нисам незадовољан и трудићу се да напредујем у својој игри.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com