Gradovi

Usvojen Plan kvaliteta vazduha do 2020.

BEOGRAD – Imenovanjem Petra Stojanovića za zamenika gradskog pravobranioca Skupština grada završila je današnju sednicu.

Stojanović je imenovan umesto dosadašnjeg zamenika pravobranioca Milene Babić, koja je podnela ostavku.

Na sednici je usvojen Plan kvaliteta vazduha u gradu čij je cilj da se očuva i poboljša kvalitet vazduha u prestonici i smanje i spreče štetne posledice zagađenja po zdravlje ljudi ili životnu sredinu.

“Ovom odlukom će se definisati mere i standardi, ali i koji su najveći zagađivači vazduha u gradu, kako se mogu otkloniti štetne posledice… Predupredićemo da dođemo u situaicju da vazduh u Beogradu bude zagađen”, rekao je Nikodijević Tanjugu.

Odbornici su usvojili i pravila Beograskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Po skraćenom postupku, Skupština grada razrešila je Vojkana Borisavljevića dužnosti umetničkog direktora BELEF-a, a razrešila je i imenovala nekoliko članova Odbora BELEF-a.

Po skraćenom postupku, odbornici su razrešili i imenovali direktore i v.d. direktore u jednom broju ustanova čiji je osnivač grad, članove upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova, kao i članove školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola.

Odbornici su danas usvojili odluke kojima se uvode usluga personalnih asistenata i predah smeštaja, ali i manja cena za vrtiće.

Odlučili su i da se izmeste posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića u Aleju velikana, kao i da se rekonstruiše i proširi mreža toplane Novi Beograd.

Usvojena je i odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2015. godinu, kao i odluka o načinu realizacije pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica, kojom će se bliže urediti kriterijumi i postupak za dodelu pomoći.

Foto Tanjug, O. Toskić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh