• Novosti online

  Усвојен Предлог закона о здравственој заштити

  Влада Србије усвојила је данас Предлог закона о здравственој заштити. „Од 2005. године, када је усвојен важећи закон, дошло је до значајних промена у друштвено-економским односима и новина у систему здравствене заштите, што је условило потребу да се ова област реформише. Овим предлогом закона уређује се систем здравствене заштите, његова организација, друштвена брига за здравље становништва, општи интерес и надзор над спровођењем овог прописа”, каже се у саопштењу Владе, преноси Танјуг.

  На данашњој седници усвојени су и предлози закона о потврђивању Конвенције о оснивању Европске организације за нуклеарна истраживања (ЦЕРН) и о потврђивању Протокола о привилегијама и имунитетима ове међународне организације, чиме ће се омогућити укључивање у европски и светски истраживачки простор и Србији бити додељене привилегије и имунитети неопходни за обављање научне делатности.

  Влада је усвојила и Уредбу о критеријумима за расподелу средстава из буџета за финансирање рада националних савета националних мањина, којом је предвиђено да се 30 одсто предвиђених средстава распоређује једнако свим регистрованим националним саветима, а преосталих 70 одсто сразмерно броју припадника одређене националне мањине, коју национални савет представља према резултатима последњег пописа становниптва.

  Данас усвојеном Уредбом о утврђивању Програма подршке спровођењу мера популационе политике у 2019. годин, обезбеђено је 650.000.000 динара за спровођење овог програма, с обзиром на то да је њен приоритет побољшање демографске слике земље.

  Влада Србије донела је и Одлуку о оснивању Привредног друштва „5. европске Универзитетске игре Београд 2020”, поводом одржавања европских универзитетских игара у Београду у јулу 2020. године, на којима ће студенти-спортисти имати прилику да се надмећу у 25 спортова и спортских дисциплина. Оснивач овог привредног друштва је Република Србија, чије ће седиште бити у Београду, додаје се у саопштењу.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com