Gradovi

Užičani danas kasno popodne dobijaju vodu?

UŽICE – Užičani koji su još u petak ostali suvih slavina, zbog radova na zameni dela dotrajalog magistralnog cevovoda, danas bi konačno trebalo da dobiju vodu.

Posle radova na zameni azbestnih cevi plastičnim u dužini od 72 kilometra krenulo je punjenje instalacija, ali je nakon nešto više od sat vremena došlo do nove havarije u ulici Miloša Božanovića.

„Došlo je do pucanja jedne spojnice, reč je o elektrofuzionoj spojnici koja faktički služi za zavarivanje plastičnih cevi. Njeno pucanje izazvalo je obilnije curenje vode i mi smo bili prinuđeni da zatvorimo vodu da bismo tu spojnicu sanirali“, rekao je direktor JKP Vodovod Duško Ljujić.

Alarmirana su zbog toga sva javna preduzeća kako bi se obezbedio dovoljan broj cisterni i ljudstva.

Građani se vodom i dalje snabdevaju iz cisterni, a priperam se i dodatni broj cisterni ukoliko bude potrebno.

„Što se tiče pijaće i tehničke vode škole su obezbeđene kao i bolnica koja ima snabdevanje iz dva pravca i tu nije nestajalo vode. Problem je nastao samo kod hemodijalize za koju je potrebno obezbediti kontinuitet. Pripreme za dodatno angažovanje cisterni je u toku u koliko ne budu urađeni radovi u predviđenom roku“, rekao je načelnik GU za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Zoran Militarov.

Inače, u ovoj godini na ovoj lokaciji došlo je četiri puta do pucanja cevi pa se zbog toga pristupilo njihovoj kompletnoj zameni. Najveći problem stvara teren, a brojni stambeni objekti su postavljeni na samom cevovodu. Prema rečima direktora Vodovoda tražiti druga trasa za ovaj cevovod

Ukupna dužina spornog cevovoda je blizu sedam kilometara.

Kako je rečeno u JKP Vodovod, oko 10 sati počela je dezinfekcija cevi i punjenje rezervoara, a pijaća voda, ako se ponovo ne desi nešto ne predviđeno, potećiće ka naseljima u višim zonama grada u popodnevnim satima.

Vodu od petka nema oko 3.500 domaćinstava u višim zonama Užica.

Foto Tanjug/ S.Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh