Gradovi

Vanredna situacije proglašena i u Bajinoj Bašti

BAJINA BAŠTA – Krizni štab za vanredne situacije Bajina Bašta proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine imajući u vidu da se očekuje još veći porast vode.

Predsednik Opštine Radomira Filipovića kaže da je prema prvim procenama kiša najviše štete prouzrokovala na području Duba gde je bujica odnela most, zatim na područjima mesnih zajednica Rogačice, Pilice, Solotuše i Višesave.

Republička saobraćajna inspekcija od noćas je zabranila saobraćaj na putnom pravcu Bajina Bašta- Dub- Užice, i za putnička i za teretna vozila, zbog oštećenosti mosta.

U Višesavi je u nekoliko kuća prijavljeno da je voda ušla u podrume ali nema podataka o većim materijalnim štetama. Po rečima vlasnika poplavljenih kuća u toku noći usled obilnih padavina došlo je do zapušenja cevi koje regulišu obližnji potok što je izazvalo izlivanje vode u kuće i dvorišta.

Reka Rogačica takodđe je izašla iz svog korita i poplavila njive i objekte koji se nalaze u blizini njenog ušća u Drini. Izletište Rača u Bajinoj Bašti je u potpunosti poplavljeno a voda je skoro stigla i do najpoznatijeg simbola Bajine Bašte, čuvene kućice na Drini.

Foto Tanjug/J.Pap, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh