Gradovi

Vasin: Sva moja imovina prijavljena Agenciji

BEOGRAD – Predsednik pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin saopštio je danas povodom izraza zaprepašćenja predsednika novosadskog gradskog odbora SNS Miloša Vučevića zbog najave Vasina da će tek za tri dana prijaviti svoju imovinu, da nema razloga za zabrinutost jer je sva njegova imovina uredno prijavljena Agenciji za borbu protiv korupcije.

„U sledeća tri dana ću javnosti detaljno obrazložiti način i osove sticanja te imovine i moj poziv funkcionerima SNS se upravo odnosio na objašnjenje kako su stekli imovinu koju poseduju. Na ovaj način bi postalo sasvim jasno ko i zašto koči donošenje Zakona o poreklu imovine“, naveo je Vasin u saopštenju.

Miloš Vučević izjavio je prethodno da je šokiran zbog najave Vasina da će za tri dana prijaviti spisak imovine, upitavši ga „šta je čekao do sada“.

„Šokiran sam izjavom gospodina Vasina da će tek u naredna tri dana da prijavi svoju imovinu. Šta je do sada čekao, da li je moguće da je zaboravio da javni funkcioneri stupanjem na dužnost moraju da prijave svoju imovinu i da se sad smeje u lice građanima, svesno izigravajući zakon“, poručio je Vučević, koji je i gradonačelnik Novog Sada.

On je istakao da za razliku od DS-a, Srpska napredna stranka nema šta da krije i da su zato njihova dokumenta o imovini uveliko dostupna građanima.

Vasin je prethodno danas najavio da će u sledeća tri dana javnosti učiniti dostupnim spisak njegove imovine sa osnovom sticanja i izrazio očekivanje da će to isto učiniti i najviši funkcioneri SNS u Vojvodini.

„Predlažem da javno, pred TV kamerama uporedimo imovinu i objasnimo način njenog sticanja. Na ovaj način ćemo sigurno doći do odgovora zašto se konačno ne usvoji Zakon o poreklu imovine“, naveo je Vasin u saopštenju, odgovarajući na prethodni poziv SNS da se seti imovine stečene u zemlji i inostranstvu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh