Gradovi

Vavić pravosnažno oslobođen optužbi za pokušaj ubistva

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio danas Nikolu Vavića (26), mlađeg brata jednog od vođa Partizanovih navijaca Aleksandra Vavića optužbi da je krajem maja 2014. godine „na podmukao način“ pokušao da ubije radnika obezbeđenja splava „Blejvoč“ Roberta Radojičića (27).

Tom odlukom, koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, odbijena je žalba tužilaštva i potvrđena prvostpena presuda Višeg suda u Beogradu iz juna 2015. godine kojom je zbog nedostatka dokaza Vavić oslobođen od optužbe za teško ubistvo u pokušaju.

Vavić je bio optužen da je Radojčiću prišao s leđa i ispalio mu metak u predelu leve lopacije, kojom prilikom je Radojičić ranjen.

Po nalaženju Apelacionog suda, imajući u vidu odbranu Vavića i iskaz Radojičića i saslušanih svedoka, kao i materijalne dokaze, pravilno je prvostepeni sud okrivljenog oslobodio od optužbe.

Radojčić je tokom suđenja povukao izjavu koju je dao tokom istrage, da je na njega verovatno pucao Vavić. Takođe se nije pridružio krivičnom gonjenju Vavića, niti je zahtevao odštetu.

Nakon tog incidenta Beogradski mediji su preneli da je u sukobu sa pripadnicima obezbeđenja splava Vavić bio pretučen, kao i da je potom pištoljem ranio Radojčića, pa skočio u reku. Partrola Rečne policije pronašla ga je u čamcu privezanom uz splav, preneli su tada mediji.

Nikola Vavić je mlađi brat vođe Partizanovih navijača Aleksandra Vavića koji takođe „dobar poznanik“ suda, mahom zbog nasilničkog ponašanja.

Foto – Tanjug, Z. Žestić, islustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh