Gradovi

Važno da se nastave pregovori u „normandijskom formatu“

MOSKVA – Predsednik Ukrajine Petro Porošenko i potpredsednik SAD Džozef Bajden naglasili su tokom telefonskog razgovora da je važno da se nastave napori da se u okviru „normandijskog formata“ ispune odredbe Minskog sporazuma o rešavanju krize na istoku Ukrajine, pre svega u oblasti bezbednosti, saopštila je pres-služba ukrajinskog šefa države, preneo je Sputnjik.

Ranije je prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodna pitanja Vladimir Džabarov izjavio da bi Rusija posle događaja na Krimu mogla da istupi iz svih pregovaračkih procesa, uključujući „normandijski format“ (Francuska, Nemačka, Rusija i Ukrajina) i Minsku pregovaračku grupu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da zabrinjavaju informacije o terorističkim napadima pripremanim na Krimu i da je besmisleno sastajati se u „normandijskom formatu“ u takvim uslovima.

Petro Porošenko i Džozef Bajden razgovarali su takođe o finansijskoj pomoći Međunarodnog monetarnog fonda Ukrajini uz davanje kreditnih garancija SAD.

AP Photo/Efrem Lukatsky, FILE

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh