Gradovi

Venecijanci protestovali zbog svakodnevnih problema

Više stotina stanovnika Venecije okupilo se danas u tom turističkom gradu kako bi skrenuli pažnju na probleme s kojima se suočavaju u svom svakodnevnom životu.

VENECIJA – Više stotina stanovnika Venecije okupilo se danas u tom turističkom gradu kako bi skrenuli pažnju na probleme s kojima se suočavaju u svom svakodnevnom životu.

Noseći kofere koji simbolizuju njihov postepeni egzodus iz Venecije, oni su se okupili na mostovima koji povezuju kanale, na putu ka gradskoj skupštini.

Na kraju protesta, jedan od organizatora provozao se gondolom obučen kao dužd – državni poglavar u vreme slavne Republike Venecije.

Od 1951. godine, broj stanovnika Venecije postepeno je opao sa 175.000 na oko 55.000, podseća AP.

Neke od razloga, koji do toga dovode, su visoke cene, do kojih dovodi porast turizma, logistika snadbevanja grada u kojem se ne voze automobili, kao i erozija stambenih zgrada u blizini kanala i česte poplave podruma i prizemnih spratova.

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Stanovnici Venecije protestuju zbog ogromnog broja turista koji posećuje njihov grad tokom godine, što uzrokuje porast cene nekretnina i svakodnevnog života kao i eroziju i poplave grada. Foto AP – Luca Bruno

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh