Gradovi

Veran Matić dao izjavu tužiocu povodom pretnji koje dobija

BEOGRAD – Glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić saslušan je u Višem javnom tužilaštvu povodom više pretnji koje su mu upućene, saopšteno je danas iz B92.

Matić je u utorak dao izjavu tužilaštvu u predistražnom postupku pokrenutom po krivičnim prijavama koje je podneo pravni tim B92.

U saopštenju se napominje da je postupajući po prijavama, Više javno tužilaštvo u saradnji sa policijom, došlo do saznanja da je direktnu pretnju smrću Matiću uputio V.M. iz Novog Sada.

Odgovarajući na pitanje zamenika Višeg javnog tužioca da li se oseća ugroženo, Matić je kako se navodi, izjavio da je konkretnu pretnju shvatio ozbiljno, da ima razloga da bude zabrinut kako za svoju bezbednost, tako i za bezbednost svoje porodice.

S obzirom da postoji veliki broj pretnji upućenih njemu, Matić je izjavio da smatra da je neophodno da se svaka takva pretnja istraži, da se počinioci procesuiraju, a sudske odluke javno objave, kako bi se prekinuo začarani krug u kome se pretnje nekažnjeno ponavljaju.

U saospstenju se ukazuje da su novinari i urednici B92 izloženi pretnjama već godinama, te da su neki od njih zbog procene ugroženosti nadležnih državnih organa pod stalnim policijskim obezbeđenjem.

Samo u toku prošle godine, pravni tim B92 podneo je više krivičnih prijava zbog ugrožavanja sigurnosti zaposlenih u ovoj medijskoj kući, a protiv nekih od prijavljenih pokrenuti su krivični postupci, navodi se u saopštenju.

Foto Tanjug/S.Radovanović

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh