Gradovi

Verbić: Povećanje moglo da bude i veće

BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da su povećanje plata u javnom sektoru najviše osetili prosvetari, ali i da to povećanje od četiri odsto jeste malo.

Navodeći da sindikati kažu da to nije dovoljno, on je za B92 istakao da može da se složi sa tim da je povećanje moglo da bude veće.

„Kada je potpisan sporazum između prosvetara i Ministarstva očekivalo se da će doći do promena u Zakonu o platama. To je sada posao za iste sindikate i sledeću vladu. To je posao koji mora da se reši“, naglasio je Verbić.

Govoreći o izmenama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, ministar je istakao da bi bilo dobro da je on usvojen.

„Radićemo bez njega. On će doći na red odmah posle izbora, siguran sam. To nije interes ministarstva to je interes svih u obrazovanju da se taj zakon nađe na dnevnom redu“, rekao je Verbić.

Komentarišući usvojenje Strategija naučnog i tehnološkog razvoja, on je najavio da će se u toku dana pojaviti uslovi konkursa na veb sajtu ministarstva.

„Važno je za konkurs da mi raspolazemo sa istom količinom novca kakva je bila i u prošloj godini, čak i za nijansu veća“, rekao je Verbić.

Kako je rekao, prošle godine smo imali na raspolaganju 11 milijardi dinara, a sada je za nauku odvojeno i više od 11 milijardi.

Ministar je naglasio i da je zadovoljan radom Ministarstva u protekle dve godine, kao i da se ne bi protivio tome da ostane i u narednoj vladi.

Foto Tanjug, R. Prelić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh