Novosti online

Весело, бодро и уметнички

Најбоље делове телевизијског програма ваља тражити тамо где им се најмање надате. Као да неко зачикава гледаоце. Једна од таквих посластица је и домаћа серија „Главом кроз зид”, суботом на Првом програму РТС у 12.30.

Нова форма, све свеже и духовито, брзо, модерно, а теме по мери „малог човека”, актуелне и свакодневне. Серија је снимана на локацијама у Београду, али и у Хрватској, Словенији, у Босни… Микс играних делова за које су сценарио написали Срђан Јовановић и Филип Чоловић. У глумачкој екипи су Власта Велисављевић, Бранка Петрић, Срђан Милетић, Иван Бекјарев, Срђан Ивановић и још педесет глумаца, али и стенд-ап комичари из региона. Руку на срце, ти су комичари много мање комични од сценарија ове серије, што само потврђује ону стару, помало самољубиву, теорију да добар хумор и виц станују у Србији.

„Главом кроз зид” је право освежење! Које, наравно, нема репризу!

Кад смо већ код реприза, у редовном термину за стране серије недељом око 23.20 на јавном сервису се емитује британска „Часна жена” са Меги Џиленхал у главној улози. Серија говори о снази једне непоколебљиве жене у вртлогу израелско-палестинског сукоба и игара тајних служби великих сила. Треба ли уопште напоменути да ова серија, намењена ноћобдијама, нема репризу?

У емисији „Тако стоје ствари” у среду је гостовао управник позоришта „Атеље 212” Бранислав Брстина. Глумац којег публика добро познаје и често има прилику да гледа, али који ретко даје интервјуе, а још ређе у телевизијским емисијама говори у првом лицу једнине. То није учинио ни сада, него је време искористио да говори о позоришту, својим колегама и, како је рекао, обожаваном професору глуме у чијој је класи учио занат – Мирославу Мињи Дедићу. И цитирао је професора Дедића који је суштину професије за коју их је спремао изражавао са три речи: весело, бодро и уметнички. Одличан савет који би могао да постане мото телевизијским ауторима.

У поплави саморекламерства свих врста, Бранислав Брстина је показао како искористити време да би се говорило о другима, а Маја Николић је имала довољно новинарског нерва да није пожуривала свог госта. У разговору са паметним, увек занимљивим новинарима Спољнополитичке редакције РТС-а у среду је била Тина Биланков, што може бити путоказ за оно што недостаје у програму: одмерени коментари о лепим и мање лепим дешавањима у свету, поткрепљени снимцима из такозване размене са страним телевизијама.

Што више гледамо друге, боље ћемо видети и себе.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh