Gradovi

Vesić: Ukrasna rasveta biće uklonjena do polovine februara

„Svi hosteli odnosno nekategorisani hotelski smeštaj – apartmani i drugo moraće da imaju saglasnost skupštine stanara, mi nećemo izdavati nove saglasnosti za otvaranje hostela bez saglasnosti skupštine stanara po novom Zakonu o stanovanju (koji treba da bude usvojen do kraja februara)“, rekao je Vesić novinarima u PKS.

BEOGRAD – Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je u Beogradu počelo uklanjanje novogodišnje rasvete i da će ona biti uklonjena do polovine mesecaa, kao i da su troškovi te rasvete veoma mali za grad.

„Čekali smo da prođe januar i tokom februara ćemo polako uklanjati. Novogodišnja rasveta je deo zimske atmosfere i očekujem do sredine februara da bude uklonjena“, rekao je Vesić odgovrajući na pitanja novinara u PKS.

On je istakao da je o tome počela priča u javnosti, a da su troškovi novogodišnje rasvete veoma mali, kao i da su troškovi električne energije minorni u odnosu na ukupne troškove grada.

„To zaista ne predstavlja veliki trošak u odnosu na generalnu rasvetu, a ulepšava grad“, dodao je Vesić.

Vesić: U martu odluka o hostelima, potrebna saglasnost stanara

Gradski menadžer izjavio je da će Skupština grada na sednici u martu doneti odluku o rešavanju problema u vezi sa hostelima u zgradama, koji će morati da pribave saglasnost skupštine stanara da bi mogli da rade.

„Svi hosteli odnosno nekategorisani hotelski smeštaj – apartmani i drugo moraće da imaju saglasnost skupštine stanara, mi nećemo izdavati nove saglasnosti za otvaranje hostela bez saglasnosti skupštine stanara po novom Zakonu o stanovanju (koji treba da bude usvojen do kraja februara)“, rekao je Vesić.

On je rekao da postoji mnogo pritužbi građana na rad hostela na teritorijama opština Stari grad, Savski venac i Vračar i da tu mora da se uvede red.

Kako kaže, gradske vlasti su napravile radnu grupu i radi se na donošenju odluke koja će rešiti taj problem.

„Hosteli koji se već nalaze u zgradama imaće rok između tri i šest meseci, verovatnije je šest, da pribave saglasnosti skupštine stanara“, naveo je Vesić.

On je naglasio da zaista postoje velike primedbe građana oko otvaranja hostela, kao i da grad nije protiv hostela, ali da se mora znati neki red.

„Ne može da se otvori hostel, a da se ometa život svih drugih“, dodao je Vesić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh