Regioni

(VIDEO) ODLAZE LEGENDE BIVŠE JUGOSLAVIJE: U 97. godini u snu umrla Lepa Smoje

U Splitu u 97. godini preminula Lepa Smoje https://t.co/J2u65c47Dl

— Večernji list (@vecernji_list) March 10, 2016

Rođena 20. februara 1920. u Zadru kao Leposava Čatipović, Lepa će ostati zapamćena kao energična, dinamična i agilna voditeljka splitskog Mozaika, ali i kao najveća ljubav i muza barda dalmatinskog novinarstva, Miljenka Smoje, s kojim je provela pola pola veka.

Kada je 1944. u splitskoj Lenjingradskoj ulici, nedaleko od svoje kuće, srela dve godine mlađeg Smoju, Lepa je iza sebe imala propali brak, u kom je 1942. rodila ćerku Renatu.

Miljenko i Lepa Smoje (Foto: Printscreen YouTube)Miljenko i Lepa Smoje (Foto: Printscreen YouTube)

„Upoznao nas je zajednički prijatelj Frane Lentić. Zavoleli smo se istog momenta, to je bila hemija, nešto jače i od ljubavi. Otkako smo se sreli, uporno me nagovarao, ali nisam htela da se udajem. Šta nam je falilo, živeli smo zajedno, slagali se beskrajno, nismo gnjavili jedno drugo. Pa, mi smo se venčali kad smo se sreli, to je bilo gotovo“, ispričala je Lepa za novine davnog 10. aprila 1963, kad su ona i Smoje ipak oakonili svoju ljubav u kancelariji matičara u Žrnovici.

„Udali su me na prevaru: valjda se farmaceutkinja Vera Margetićka dogovorila sa Smojom, došla je po mene, pa ja pitam gde ćemo, a ona kaže: ‘Ideš da se udaš'“, ispričala je Lepa Smoje.

Žrnovnica će biti i njihovo poslednje zajedničko počivalište – na tamošnjem groblju sahranjen je i Miljenko Smoje, kao i majka i ćerka Lepe Smoje.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh