• Ekonomija

  Влада припрема програме подршке предузетништву

  Влада Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о утврђивању Програма подршке отварању регионалних иновационих стартап центара за 2019. годину.

  Применом те уредбе биће унапређен иновациони екосистем на целој територији Србије кроз подршку отварања регионалних иновационих стартап центара, а с крајњим циљем да се обезбеде потребни услови и једнаке шансе за реализацију и развој иновативних предузетничких идеја.

  Средства ће моћи да користе организације и јединице локалне самоуправе, које треба да омогуће да се по реализацији одобреног пројекта постигне самоодрживост регионалног иновационог стартап центра, у којем би млади предузетници имали стручну, менторску, правну, саветодавну и логистичку подршку да покрену и воде бизнис, што ће бити значајан генератор отварања нових радних места у локалном окружењу, наводи се у саопштењу са седнице владе.

  За ове намене Влада је у буџету обезбедила 220.000.000 динара.

  На седници је усвојена и Уредба о утврђивању Програма за промоцију и популаризацију иновација и иновационог предузетништва за 2019. годину, којом ће се остварити континуирани допринос у развоју одрживе предузетничке културе, раст конкурентности Србије и изградња економије засноване на иновацијама и знању, преноси Танјуг.

  Намера је да се информише јавност, универзитетска, академска, научно-истраживача и пословна заједница, а пре свега млади о системским мерама које спроводи Влада Србије, како би се подстакли грађани, а посебно млади да размишљају на предузетнички начин.

  Влада је усвојила Уредбу о утврђивању Програма подршке развоју и промоцији женског иновационог предузетништва за 2019. годину, како би се повећала свест о важности овог вида предузетништва, обезбедила боља информисаност о мерама које извршна власт спроводи на том пољу и остварила значајнија улога жена предузетница на тржишту рада.

  С обзиром на то да је неопходно променити пословни амбијент и обезбедити да жене у већој мери буду оснивачи, власници или деоничари привредних субјеката, Влада Србије је за ове намене издвојила из државне касе 100.000.000 динара.

  У оквиру билатералне сарадње Србије и Туниса, данас су усвојена три закључка којима ће се успоставити боља сарадња наше две земље у више области.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com